Hoera! We zijn trots om te mogen melden dat we officieel benoemd zijn tot ‘verkeersactieve school’.

Kinderen moeten leren om veilig en bewust deel te nemen aan het verkeer. Dit leerproces vraagt tijd en vooral veel oefening in de praktijk.

Verkeers- en mobiliteitseducatie gaat dus verder dan alleen maar het aanleren van kennis van het verkeersreglement in de klas.

Kinderen moeten de kans krijgen hun vaardigheden te oefenen en kennis te maken met de mobiliteitsproblematiek.

Zowel de stappers ( voetgangers ), trappers ( fietsers ), het openbaar vervoer en passagier komen aan bod.

Daarnaast dragen wij ook een veilige verkeersomgeving rond onze scholen en ouderbetrokkenheid hoog in het vaandel.

De provincie Antwerpen wil met het 10op10 project scholen van het basisonderwijs stimuleren en ondersteunen bij hun verkeers- en mobiliteitseducatie. Wij zijn dan met onze school dan ook in dit project gestart.

Zo organiseren we allerlei verkeersactiviteiten, zowel binnen als buiten de school (bezoek aan het verkeerspark, voetgangers- en fietstraining, dag op wieltjes, fietsexamen, …). Deze activiteiten hebben vooral als doel onze kinderen bewust te maken van (de gevaren van) het verkeer, zodat ze er op die manier veilig aan kunnen ‘deelnemen’.

We zijn erin geslaagd om met al deze verkeersactiviteiten voor de derde keer een 10 op 10-label te behalen, mede dankzij de hulp van onze enthousiaste verkeersouders die zich de voorbije schooljaren hard hebben ingezet.

Op dinsdag 22 september 2009 werd dit kwaliteitslabel voor het eerst door de provincie Antwerpen uitgereikt aan verkeersactieve scholen. Meer informatie over het 10op10 verkeerslabelproject kan je vinden op de website van de provincie Antwerpen www.10op10.be

Om een 10 op 10-school te blijven moeten we elk schooljaar opnieuw werken aan drie belangrijke doelstellingen:

•  praktijkgerichte verkeerslessen
  • een veilige schoolomgeving
  • betrokkenheid van de ouders

Voor die laatste doelstelling zijn we nog steeds op zoek naar enthousiaste verkeersouders, die (zonder verplichtingen) onze verkeersactiviteiten mee willen begeleiden. Wie voelt zich geroepen?